Mulesing vapaa villa

Villa on ulkoilevan ihmisen luottomateriaali. Se on täydellinen materiaali vaihteleviin olosuhteisiin, sillä se lämmittää myös kosteana. Villa on lämmin ja hyvin hengittävä materiaali. Villasta valmistettua vaatetta ei tarvitse pestä yhtä usein kuin vastaavaa keinokuituista vaatetta, usein sille riittääkin pelkkä tuuletus raikkaassa ulkoilmasssa.

Käyttämämme villa on mulesing-vapaata. Mulesing-toimenpide tarkoittaa ylimääräisen ihon poistamista lampaan peräaukon ympäriltä, jolloin arpikudoksen ihoon ei muodostu ihopoimuja, joissa loiseläimet viihtyvät ja aiheuttavat lampaille infektioita. Menetelmä on yleisesti käytössä etenkin Australiassa merinolampailla. Toimenpide on lampaille kivulias ja siksi siitä onkin pyritty luopumaan monissa maissa. Loiseläimiä on mahdollista torjua myös muilla keinoilla, niin ettei lampaita vahingoiteta. Nämä keinot ovat kalliimpia ja tämä nostaakin usein mulesing-vapaan merinovillan hintaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *