Pahvilaatikoiden uusi elämä

Asiakkaan tilatessa nettikaupastamme villahousut saattaa yllätys olla melkoinen, kun pakettia matkahuollosta haettaessa saa käteensä laatikon, jossa lukee “7veljestä -lankaa” tai “kynttilöitä”. Sisältö on asiakkaan tilauksen mukainen, mutta laatikko onkin uusiokäytössä.

Kierrättäminen ja tavaroiden uusiokäyttö on toimintamme lähtökohtia. Uusiokäytämme ja kierrätämme kaiken mahdollisen, kuten pahvilaatikot, kangastilkut sekä toimitamme kierrätyspisteelle kaiken, mitä Kustavissa vain voi kierrättää. Lähtökohtaisesti pyrimme leikkaamaan vaatteiden palat tiiviisti, niin ettei niiden väliin jäisi koloja. Nämä jääneet “kolot” käytämme lasten vaatteiden paloina tai kierrätämme, palan koosta riippuen.

Teemme yhteistyötä muutaman Kustavilaisen yrityksen kanssa, joilta saamme heille turhia pahvilaatikoita, jotka muuten päätyisivät pahvinkeräykseen. Useimmiten laatikot ovat vielä aivan ehjiä ja puhtaita ensimmäisen kuljetuksen jäljiltä, joten miksi edes heittää niitä pois? Yrittäjien ei tarvitse kuljettaa laatikoitaan hävitettäväksi ja me saamme toimituksillemme hyviä lähetyslaatikoita. Molemmat hyötyvät ja lisäksi pahvijätettä syntyy vähemmän.

Leikkuussa kaavojen välistä yli jääneet kankaat kierrätämme myös mahdollisuuksien mukaan. Pitkät yhtenäiset palat menevät räsymattojen materiaaliksi, jolloin ne saavat pitkän elämän aivan eri muodossa. Villapalat, jotka huopuvat konepesussa toimitamme kädentaitajalle, joka taikoo niistä kaikenlaisia huovutettuja tuotteita, koruja, kortteja, pehmoeläimiä ja jääkaappimegneetteja. Kaikkein pienimmät kangastilkut menevät polttokelpoiseen jätteeseen, mutta nekin toimivat vielä ennen sitä henkilökuntamme servetteinä ja käsipyyhkeinä. Lisäksi toimitamme materiaalia muun muassa mollamaijojen materiaaliksi ja on useampi Kustavilainen nuuttipukkikin saanut ulkoasunsa meidän purkulangasta ja kangastilkuista tammikuussa järjestettäviin Nuutin tansseihin.

Tagged

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *