Villavaatteiden Pesu

Villavaatteen pesu

Villavaatetta ei tarvitse pestä jokaisen käyttökerran jälkeen. Villakuitu hylkii likaa luonnostaan ja riittää kun tuuletat neuletta usein raikkaassa ulkoilmassa. Ulkona pakkasessa tuulettaminen on parasta huoltoa neuleelle. Kun neuleesi on oikeasti likainen tai tahrainen, pese se käsin runsaassa haaleassa vedessä ja käytä mieluiten nestemäistä villan pesuun tarkoitettua ainetta.

Villavaatetta ei saa liottaa eikä hangata. Pese neulevaate nurin käännettynä. Pusertele neuletta pesuvedessä hellävaraisesti varsinkin likaisista kohdista. On tärkeää, että käytät runsaasti tasalämpöistä vettä niin pesuun kuin huuhteluun. Villa ei pidä lämpöshokista (huopuu ja saattaa kutistua) ja siksi emme suosittele konepesua villalle, varsinkaan kylmää verkkovettä korkeammissa lämpötiloissa. Pesukoneiden villaohjelmat lämmittävät veden haluttuun lämpötilaan, lämmitetyn pesuveden jälkeen tulee verkosta kylmää vettä joka lämmitetään ja sitten taas kylmää ja tämä toistuu. Siinä tulee monta lämpöshokkia. Konepesussa huopumista ja kutistumista lisää myös ylitäyttö sekä pesuaineen yliannostus.

Villavaatteen kuivaus

Pesun jälkeen taputtele neuleesta liika vesi froteepyyhkeisiin tai suorita viimeinen huuhtelu koneellisesti. Muotoile neule pyyhkeen päälle kuivausritilälle tai muulle tasaiselle ilmavalle alustalle kuivumaan. Älä koskaan kuivata villaneuletta lämpöpatterin päällä, lämpimässä saunassa tai auringonpaisteessa. Kaikki nämä haurastuttavat villaa tai muuttavat sen väriä. Vaatteesta voi pestä vain likaantuneen kohdan.

Puhdas, kuiva neule muotoillaan höyryraudalla 2-pisteen lämmöllä mittojen mukaiseksi nurjalta puolelta. Näin viimeisteltynä neule on aivan uuden näköinen.

Suuret vaatekappaleet ovat likaannuttuaan melko työläitä pestä ja silittää, tällaiset asut kannattaa viedä pesulaan kemialliseen pesuun.

100 % villavaate on herkkua Koille, varsinkin likaisena, siksi villavaatteita kannattaa säilyttää muovipussissa tai tuulettaa ahkerasti. Säilytä raskaat ja pitkät neulevaatteet väljästi taiteltuna vaatehyllyssä pituusvenymän välttämiseksi.

Toivomme, että näillä ohjeilla saat villavaatteestasi pitkäaikaisen, lämpimän ja mukavan vaatteen.